Tots/es ens sentim una mica angoixats i tenim moltes ganes de tornar a l'escola per veure'ns una altra vegada i poder estar junts de nou. Tenim moltes ganes que ens ensenyeu tot el que heu fet a casa.
Esperem que aquests dies de confinament els estigueu passant el millor possible amb les vostres famílies. Sabem que vivim moments difícils, però hem de ser solidaris i responsables quedant-nos a casa.
Aquí us deixem una pinzellada d'activitats que podeu fer aquests dies:
Cada jugador debe tener un tablero de juego como el que os mostramos.
Entre todos los jugadores se escoge una letra.
Hay que rellenar cada casillero con palabras que empiecen con la letra elegida.
Tenemos 3 minutos de tiempo.
Cuando acaba el tiempo, cada jugador/a dice en voz alta sus palabras. Para ganar puntos tienes que ser el único jugador/a que ha puesto esa palabra. Si hay algun jugador/a que tiene la misma palabra que tu, esa palabra no vale ningún punto.
Cada palabra sin repetir vale un punto.
Gana la partida el jugador/a que consigue más puntos.
Us trobem molt a faltar. Sabem que ja portem molts dies tancats a casa i hem de ser molt pacients. No podem sortir per no encomanar-nos amb aquest virus famós que ja coneixeu tots, el COVID-19 o coronavirus.
Nosaltres estem aprofitant el temps per treballar i estem fent algun curs de formació, per ensenyar-vos coses xules quan tornem a l'escola. També gaudim de la família, fem feines de casa, manualitats, juguem, llegim, mirem pel·lícules... I vosaltres, com esteu? Com ho porteu?
Per tal que l'espera sigui més amena, us proposem diverses activitats per a aquesta setmana:
CATALÀ:
Escriviu alguna pàgina en el vostre diari personal, expliqueu què heu fet aquests dies, com us sentiu, què us diuen els vostres pares,...
Deixeu-nos algun comentari al bloc, ni que siguin un parell de frases. Als mestres ens faria molta il·lusió saber de vosaltres.
CASTELLANO:
Como todos y todas sabéis, ya estamos en primavera! ¿Ejercitamos la memoria? Os proponemos que os leáis este poema de Antonio Machado y que lo recitéis delante de vuestra familia.
¿Quien ha conseguido aprendérselo?
Los que podáis, dejadnos un comentario en el bloc!
Us proposem resoldre els següents problemes de sumes i restes. Quan acabeu, digueu-nos quin ha estat el més díficil i per què. Escriviu el comentari al bloc. Així les mestres us podrem ajudar.
Problema 1
La Nadia ha vist a la llibreria un llibre que li ha agradat molt. Ella té 60 euros a la guardiola i el llibre val 18 euros. Se'l pot comprar? Quants diners li sobraran?
Problema 2
Els alumnes de 1r, 2n i 3r de l'Escola Pau Casals aniran d'excursió al parc de bombers de Granollers. A 1r hi ha 19 alumnes, a 2n hi ha 23 alumnes i a 3r hi ha 22 alumnes.
Quants nens i nenes aniran d'excursió en total?
Problema 3
En Miquel juga a un joc de boles amb la seva consola. Fins ahir, en Miquel havia aconseguit 57 punts. Avui en té 86.
Quants punts ha fet aquest últim dia?
Problema 4
En Pere va al supermercat i es gasta28 euros. Quan va a pagar, la caixera li torna 22 euros de canvi.
Quants diners li ha donat en Pere a la caixera?
MEDI:
L'últim tema que vam estudiar a l'escola tractava de les fonts de llum i calor. Us vau endur a casa un esquema amb les idees principals.
Per fer memòria, us proposem que mireu aquest video:
Com ja sabeu hem entrat a la primavera. Us convidem a decorar la vostra habitació fent alguna manualitat que us vingui de gust amb el material que tingueu a casa!
Exemple 1:
Dibuixeu un arbre despullat i enganxeu-hi fulles retallades de color verd. Podeu fer servir algun paper de color verd o fotos de revistes amb tons verdosos.
Exemple 2:
Podeu fer un mòbil amb elements primaverals. Dibuixeu i retalleu elements propis de la primavera: flors, papallones, fulles verdes, ocells, ... També podeu fer figures d'origami de colors diferents. Enllaceu-les amb un cordill i pengeu-les d'un pal de broxeta o d'una palleta per beure,...
Quin mòbil tan bonic que fareu!!
Fins aquí les activitats per aquesta setmana. Esperem que les feu amb il·lusió i amb moltes ganes. Quan tornem ens les explicarem. Menstrestant guardeu-les en alguna carpeta i si voleu fer perguntes o comentaris utilitzeu el bloc. Nosaltres us contestarem!!
Primerament desitjar-vos que tant vosaltres com els vostres familiars estigueu bé. Aquest és el nostre desig per a tots i totes!
A continuació us deixem tot un seguit d'activitats que hem pensat per tal que pugueu anar fent durant aquesta setmana. Estem segures que us agradaran i les podreu fer amb la companyia dels vostres pares.
Ens agradaria poder tornar-vos a retrobar aviat.
Un petonet ben gran per a tots i totes!!
CATALÀ:
Lectura diària d'un conte, aquell que més us agradi! Ens el podriem recomanar quan tornem a veure'ns a l'escola.
Per tal de practicar tant l'expressió oral com la comprensió lectora, us deixo un joc que de ben segur us agradarà molt fer aquests dies en família.
Necessiteu unes fitxes i uns daus. Si no teniu fitxes podeu fer servir pedretes, boletes de paper de diferents colors, etc i si no teniu daus, podeu escriure en trossets de paper els números de l'1 al 6, posar-los a dins d'una bossa i anar-los traient quan us toqui jugar.
Pel que fa a l'expressió escrita us proposo un altre joc. És el joc de les DESCRIPCIONS.
En un paper escriviu els trets més característics d'un membre de la família (tan físics com emocionals) i seguidament feu-ne una lectura. La resta de la família ha d'endevinar de qui es tracta. El joc es pot ampliar amb amistats, famosos, ...
Recordeu les pautes treballades a classe?
1- Qui és? És un nen? Una nena? Un actor? Una actriu?... Atenció! No dieu el nom.
2- Com és físicament?
Recordeu començar a fer la descripció primerament de lluny com si fossiu una càmera de fotografiar (dient si és alt-a, baix-a, grassonet-a, prim-a,...) i, seguidament continueu la descripció de dalt a baix. És a dir, color i forma dels cabells, color i forma dels ulls, forma del nas i de la boca. Després descriurem la vestimenta, també seguint l'ordre de dalt cap abaix: color i forma del jersei, brusa, pantalons i sabates.
3- Com és emocionalment, què li agrada o què fa habitualment? Si el coneixem podem posar un tret emocional: és bon company-a, li agrada jugar a...
CASTELLANO:
Busca palabras que rimen con:
Montaña
Ratón
Pirata
Campana
Cuando las hayas encontrado inventa tres pareados.
Ejemplo:
Montaña - Cabaña - Subí a la montaña y construí una cabaña.
Repassar el nom dels diferents nombres del 0 al 100 i anomenar-los.
Exemple:
Digues quin nombre he pensat si tinc 2 desenes i 7 unitats. Resposta: 27.
Digues quantes desenes i unitats té el nombre 35. Resposta: 3 desenes i 5 unitats.
Jugar a fer dictats de nombres.
Jugar a dir el nombre anterior i posterior a l'anomenat.
Si jo estic al nombre 12 i tu estàs dos nombres més endavant. On estàs situat a la recta numèrica?
Jugar al bingo dels nombres amb cartronets i fitxes.
MEDI:
Us proposo fer un experiment amb llavors de mongetes, llenties o pipes.
Materials que necessitareu:
4 llavors 4 pots de iogurt de vidre o plàstic. Terra de plantar Terra de plantar que prèviament hauràs deixat assecar damunt d'un paper a prop de la finestra. Pedres Aigua
Procés:
Pot 1:
Poseu terra al pot de iogurt i introduiu la llavor. Poseu-la a prop d'una finestra per tal que li toqui la llum del sol i poseu-li aigua.
L'haureu d'anar regant a mida que veieu que la terra s'asseca.
Pot 2.
Poses terrra al pot de iogurt i introdueixes la llavor. Seguidament la posses dins d'un armari on no hi toqui el sol i la regues.
L'haureu d'anar regant a mida que veieu que la terra s'asseca.
Pot 3.
Poseu terra al pot de iogurt i introduiu la llavor. Seguidament la posseu a prop d'una finestra per tal que li toqui el sol. Però no li poseu aigua cap dia.
Pot 4.
Poseu pedres a dins del pot de iougurt juntament amb la llavor. Poseu també aigua i la deixeu al costat de la finestra per tal que li toqui el sol.
Hauràs de fer l'observació durant uns dies i anotar les conclusions del procés en un petit diari.
Al cap d'un temps has de contestar aquesta pregunta:
Què necessita una llavor per créixer bé?
EDUCACIÓ FÍSICA:
Sabeu jugar a bales? No?
Doncs els vostres pares i mares, àvis o àvies segur que saben algun joc.
Els que teniu bales, perfecte. Els que no en teniu, les podeu fer amb paper de plata o jugar fins i tot amb els botons d'una camisa!
Quan ens trobem a l'escola podreu explicar-me algun d'aquests jocs tan xulos i jugar-hi entre tots!
MÚSICA:
Us agrada tocar instruments?
Sabeu que podeu construir un instrument musical casolà?